'Lord of the Rings' onthult een van de belangrijkste elfen: High-King Gil-Galad

Benjamin Walker speelt die rol.

Jim Pedd 3 juli 2022 20:30 in Algemeen
De serie Lord of the Rings: The Rings of Power komt eraan. Al op 2 september, dus over twee maanden (!) kunnen we hem zien op Prime Video.

Vandaag is er een nieuwe indruk onthuld van hoofdpersoon Gil-Galad. We leerden in de boeken van J.R.R. Tolkien niet al te veel over het verhaal van Gil-Galad, behalve dat hij een elfenkoning was, "de laatste wiens rijk mooi en vrij" was. En nu gaan we hem zien!

Lord of the Rings: The Rings of Power
In de serie Lord of the Rings: The Rings of Power speelt Gil-Galad een behoorlijk belangrijke rol. Hij is de High Elven King, die in de Tweede Era een belangrijker ol te spelen heeft. Hij is namelijk betrokken bij de strijd tegen Sauron en diens minions.

Midden-Aarde herstelt als de serie Lord of the Rings: The Rings of Power begint nog van het grootste kwaad dat gezien was tot dan toe, Morgoth. Na de War of Wrath keerden de rijken van Midden-Aarde terug naar hun rust, maar met moeite, want er was nog altijd kwaad dat over gebleven was en terug zou keren in de vorm van Sauron.

Acteur Benjamin Walker speelt de rol en vertelde tijdens een interview: "Hij weet precies wat er komen gaat rond de terugkeer van het kwaad. Hij ziet het altijd iets eerder aankomen. Dus in seizoen 1 bevindt hij zich in een tijd van vrede. Maar voor Gil-galad betekent dit iets heel anders, namelijk dat hij waakzaam moet zijn voor vrijheid en vrede. En ik denk dat hij het schaakspel op de lange termijn speelt van het bewaken van Midden-Aarde."

Hieronder de nieuwe foto van Lord of the Rings: The Rings of Power.
NieuwsFilm