Deze baanbrekende CGI-robotfilm wordt vandaag 15 jaar

De eerste Transformers bereikt alweer een aardige leeftijd.

Bram de Groot 4 juli 2022 09:07 in Algemeen
De eerste film in de ondertussen flink groeiende Transformers-filmreeks begin rustig aan een volwassen leeftijd te krijgen. De actiefilm Transformers van Michael Bay verscheen op de kop af vijftien jaar geleden in de Nederlandse bioscopen.

De film is uiteraard vooral bekend omdat het de eerste live action-film is waarin de bekende Transformers te zien waren, met uiteraard de Autobots en de Decepticons. Niet iedereen was overigens heel blij met het voorkomen van de robots. Een G1-uiterlijk kregen bijvoorbeeld Optimus Prime, Bumblebee, Megatron en Starscream niet.

Overigens is Transformers niet alleen bekend om zijn robots. Acteur Shia LaBeouf en actrice Megan Fox waren in een keer supersterren. De film kreeg tot op heden vijf vervolgfilms en volgend jaar verschijnt Transformers: Rise of the Beasts.

Transformers (2007) nu 15 jaar oud
In Transformers koopt de jonge Sam Witwicky zijn eerste auto en komt tot de ontdekking dat het de Autobot Bumblebee is. Deze is er om Sam te beschermen, aangezien Bumblebee niet de enige Transformer is die op Aarde is gekomen. Ook de Decepticons zijn op Aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen.

Als Sam en zijn vriendin Mikaela dan ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de vredelievende Autobots te vernietigen, proberen ze een nieuw plan te bedenken om de Decepticons te stoppen.

ZIn om Transformers te kijken? Op dit moment staat de film hier op Netflix.NieuwsFilm