'Thor: Love and Thunder' gaat grote start maken

De film is op weg naar een binnenlandse en buitenlandse opbrengst van elk $150 miljoen.

Zoe van Leeuwen 7 juli 2022 06:43 in Algemeen
Het afgelopen weekend hebben Universal Pictures en Illumination Entertainment's Minions: The Rise of Gru" een stellaire wereldwijde box-office opening weekend van iets meer dan $ 200 miljoen. De voorspelling is dat Thor daar overheen zal gaan.
Aanstaande vrijdag komt Disney en Marvel's "Thor: Love and Thunder" in de bioscopen in Amerika en de eerste voorspellingen zijn dat het nog hoger zal gaan - de film is op weg naar een binnenlandse en buitenlandse opbrengst van elk $150 miljoen, wat een wereldwijd totaal van rond de $300 miljoen zou betekenen aan het einde van zondag.Dat zou de tweede hoogste wereldwijde lancering van 2022 zijn, na "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" die 432 miljoen dollar binnenhaalde.
Taika Waititi is de regisseur van deze vierde "Thor"-film die de laatste big-budget film van de zomer is, afgezien van "Nope", "Bullet Train" en Don't Worry Darling. De kritieken op de film zijn matig, maar de matige kritieken hebben de inkomsten van titels als "Doctor Strange" en "Jurassic World" dit jaar geen schade toegebracht.

NieuwsFilm