Tom Holland krijgt eigen franchise als PlayStation-icoon

Tom Holland krijgt eigen franchise als PlayStation-icoon

Keanu Reeves speelde al in films én games als acteur, is het nu ook tijd voor Tom Holland om de overstap te gaan maken?

Uncharted was voor de komst van Tom Holland al één van de meest winstgevende game-franchises van PlayStation, en de live-action film heeft de wereld van Nathan Drake enkel succesvoller gemaakt. De kogel is door de kerk nu Sony bekend heeft gemaakt dat ze door willen met Tom Holland in de iconische rol met een volwaardige franchise.

In 2007 kwam de eerste variant van 'Uncharted' uit op de Playstation 3, die het begin zou zijn van een wereldberoemde gamereeks over de schattenjager Nathan Drake. Met veel bombaste, geweld en eeuwenoude mysteries werden de games een dikke hit, en stond het idee voor een film al gauw op de planning.

In 2022 kwam de film Uncharted dan ook uit met Tom Holland in de hoofdrol. Dit bleek een groot succes, en leverde Sony meer dan 400 miljoen dollar op bij de box office. Voldoende reden voor een vervolg, nietwaar?

Het vervolg op Uncharted
Ondanks het grote succes en meerdere suggesties over een vervolg heeft Sony nog niet officieel een vervolg aangekondigd. Maar volgens een nieuw bericht van The Ankler heeft Sony wel bekendgemaakt dat Uncharted nu een "franchise" is.

Ook bleek uit een interne memo dat CEO Tom Rothman erg "enthousiast" was over een aankomende film ervan. In ander nieuws probeert Sony ook hard om Holland te strikken voor een nieuwe trilogie als de bekende Spider Man.

Tom Holland in een game?
Een franchise hoeft natuurlijk niet exclusief te gaan over films of series. Keanu Reeves werkte eerder al mee aan de game 'Cyberpunk 2077' door zijn uiterlijk en stem te lenen aan het hoofdpersonage in de game. Hiervoor moest hij ook de studio in om via 'motion capture' het virtuele personage leven in te blazen. Zou dit ook niet wat zijn voor Tom Holland om als Nathan Drake nog meer bizarre avonturen te kunnen beleven in de 'Uncharted'-games?

Voor de liefhebbers zal Uncharted waarschijnlijk later deze maand verschijnen op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair