Christian Bale over het verschil tussen 'The Dark Knight' en 'Thor: Love and Thunder'

Christian Bale over het verschil tussen 'The Dark Knight' en 'Thor: Love and Thunder'

In het DCEU was de acteur de bekendste superheld, in Marvel juist een megaschurk.

Christian Bale heeft al in heel wat topfilms gespeeld, maar een van zijn bekendste werken is zonder twijfel The Dark Knight-trilogie van Christopher Nolan. Hierin speelt de acteur de wereldberoemde superheld Batman maar voor Thor: Love and Thunder kroop hij juist in de huid van de grote schurk Gorr the God Butcher. Bale vergelijkt nu beide projecten.

De met een Oscar bekroonde acteur behoort nu toe tot het kleine groepje acteurs die hebben mogen samenwerken met Marvel en DC. Bale heeft van beide ervaringen flink genoten, ook al zijn er volgens hem wel de nodige verschillen.

Reactie
Tijdens een recent interview met Rotten Tomatoes laat de acteur zich uit over beide superheldenprojecten: "Ze zijn héél verschillend maar beide films zijn gemaakt door briljante regisseurs".

"Ik heb heel veel geluk gehad dat ik mocht meewerken aan 'The Dark Knight'-trilogie, die in de ogen van de nodige fans realistisch is. Natuurlijk gaat het om een superheldentrilogie, maar alsnog probeerden we het zo realistisch mogelijk te houden".

Verschil
Dat is anders voor Love and Thunder volgens Bale, maar niet op een verkeerde manier: "Taika gaat voor iets heel anders met 'Ragnarok' en nu weer met 'Love and Thunder'. Hij gaat voor een komischere en meer theatrale look, maar er zit ook enorm veel humor in".

"Hij doet dit echter uitstekend, want het gaat gemengd met de nodige diepe en tragische momenten. Taika neemt zijn werk heel serieus en weet als geen ander hoe je komedie met drama kunt en moet mengen. Hij heeft er iets heel moois van weten te maken".

NieuwsFilm

meest populair