Brad Pitt over zijn zeldzame aandoening waardoor hij als een eikel overkomt

Brad Pitt over zijn zeldzame aandoening waardoor hij als een eikel overkomt

De acteur herkent bijna niemand...

Brad Pitt zegt dat hij altijd moeite heeft gehad met het herkennen van gezichten, maar de acteur zegt dan ook dat hij een soort van aandoening heeft. Tijdens een recent interview laat de Once Upon a Time in Hollywood-acteur zich erover uit.

Zo had Pitt het over zijn mogelijke 'gezichtsblindheid'. Hierdoor worstelt de acteur met het onthouden van nieuwe mensen en ze te herkennen, waardoor de nodigen denken dat hij asociaal of afstandelijk is. Hij heeft hier zelf dan ook last van.

Aandoening
Hoewel Pitt nooit officieel is gediagnosticeerd met de zeldzame aandoening die bekend staat als prosopagnosie, denkt de acteur wel dat hij hier een bepaalde vorm van heeft: "Niemand gelooft me wanneer ik dat zeg, maar het is echt zo".

"Veel mensen haten me, omdat ze denken dat ik hen niet respecteer. Het komt af en toe dan ook echt wel wat knullig over, wanneer je vraagt aan iemand: "Sorry, maar wanneer hebben wij elkaar eigenlijk ontmoet?" Ik probeerde er eerst eerlijk in te zijn, maar dan wordt het alleen maar erger en zijn mensen juist beledigd".

Begrip
Zo vervolgt Pitt: "Af en toe zijn er wel mensen die naar me luisteren en het niet erg vinden om het te vertellen en dat helpt me echt. Maar meestal krijg ik een negatieve reactie".

"Je krijgt dan te horen dat je verwaand of egoïstisch bent, maar ik kan er niks aan doen. Ik kan gewoon niet gezichten herkennen. Ik heb er wel last van dus ik ga het nu wel eens laten testen en hulp inschakelen van een professioneel".

NieuwsFilm

meest populair