Eerste recensies nieuwe Netflix-film 'Persuasion' zijn best pijnlijk

Eerste recensies nieuwe Netflix-film 'Persuasion' zijn best pijnlijk

Persuasion is geen groot succes.

Netflix komt op 15 juli met een nieuwe Jane Austen-verfilming: Persuasion. Daarvan zijn nu de eerste recensies online verschenen. Helaas lijkt het er niet op dat het de beste verfilming van een Austen-boek tot nu toe zal zijn.

Persuasion draait om Anne Elliot, een eigenzinnige vrouw die bij haar snobistische familie woont. De Elliots staan op de rand van het faillissement. Met haar 27 lentes is Anne een ongehuwde dame die besluit om opnieuw contact te zoeken met Frederick Wentworth. Hij is de man die ze ooit gedwongen moest afwijzen, maar met wie ze nu de liefde wil vinden.

De recensies
Hieronder zetten we enkele recensies voor je op een rij:

Discussing Film: "Het is het soort period piece dialoogstijl dat steeds populairder wordt met series als Bridgerton, maar niet helemaal past bij dat tijdperk en ook niet bij het onze."

Awardswatch: "In een poging het bronmateriaal te moderniseren, mist Persuasion het hele punt van het verhaal dat het vertelt."

RadioTimes: "Austens laatste boek, zo werd geklaagd, was een van haar meest mooie en melancholische werken. Door het als een Fleabag-achtige komedie te verfilmen, vol modern taalgebruik, gewaagde blikken naar de camera, is de tekst ontdaan van zijn nuance en complexiteit."

IndieWire: "Tegen de tijd dat Cracknell, Johnson en Jarvis elkaar ontmoeten in de hartverscheurende conclusie van de film, voelt het als puur Austen en dat weet de film!"

NieuwsFilm

meest populair