Persuasion (2022)

Het doorbreken van de vierde wand zorgt niet voor meer betrokkenheid bij de zoveelste Jane Austen-verfilming.
play

5,0 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Anne Elliot is een eigenzinnige vrouw die bij haar snobistische familie woont. De Elliots staan op de rand van het faillissement. Met haar 27 lentes is Anne een ongehuwde dame die besluit om opnieuw contact te zoeken met Frederick Wentworth. Hij is de man die ze ooit gedwongen moest afwijzen, maar met wie ze nu de liefde wil vinden.

Regie
Carrie Cracknell
Cast
Dakota Johnson, Richard E. Grant, Suki Waterhouse, Henry Golding, Nikki Amuka-Bird, Stewart Scudamore, Janet Henfrey, Cosmo Jarvis, Simon Day, Eve Matheson, Lydia Rose Bewley, Jordan Long, Agni Scott, Izuka Hoyle, Doc Brown, Yolanda Kettle, Mia McKenna-Bruce, Nia Towle, Edward Bluemel, Ali Ariaie, Jake Siame, Hardy Yusuf.
Release
15.07.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Carrie Cracknell | Scenario: Ronald Bass, Alice Victoria Winslow | Cast: Dakota Johnson (Anne Elliot), Cosmo Jarvis (Frederick Wentworth), Henry Golding (Mr. Elliot), Richard E. Grant (Walter Elliot), Nikki Amuka-Bird (Lady Russell), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2022

Het is weer eens tijd voor een Jane Austen-verfilming. Deze keer is het de beurt aan Persuasion. Net als bij meer recente kostuumdrama's, denk aan een andere Austen-verfilming zoals Emma of aan The Personal History of David Copperfield, heeft deze nieuwe incarnatie een scheutje extra humor en sarcasme aan het aloude recept toegevoegd. Dat maakt de film slechts ietsje minder droog.

Anne Elliot zit na acht jaar nog steeds in zak en as nadat ze niet met haar geliefde heeft kunnen trouwen omdat hij niet rijk genoeg was voor haar familie. Dan duikt hij weer op, maar uiteraard staat het verleden nog tussen de twee in. Anne bemoeit zichzelf met het overbrengen van deze verwikkelingen naar het publiek. Niet alleen vertelt ze bijvoorbeeld wie de familieleden zijn terwijl ze in de camera kijkt, maar ze werpt in ware Fleabag-stijl ook regelmatig veelbetekenende blikken naar de kijker.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Persuasion Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Persuasion

acties