Door wangedrag van topacteur weigerde Chris Columbus uiteindelijke topfilm

Door wangedrag van topacteur weigerde Chris Columbus uiteindelijke topfilm

Uiteindelijk zou hij de andere kerstfilm Home Alone regisseren.

Regisseur Chris Columbus is waarschijnlijk het meest bekend als de regisseur van de eerste twee Harry Potter films, maar de bekende regisseur maakte in 1987 al zijn regiedebuut met de komediefilm Adventures in Babysitting. In de late jaren 1980 nam regisseur John Hughes contact op met Columbus om National Lampoon's Christmas Vacation te regisseren.

National Lampoon's Christmas Vacation kwam uit in 1989 en werd een groot succes voor de filmreeks. Toch besloot Columbus, nadat hij in eerste instantie meewerkte aan de film, het project gedurende het filmen te verlaten.

Christmas Vacation
Vanwege de positieve kritieken, en het financiële succes van eerdere delen uit filmreeks, zou het een geweldige kans zijn geweest voor Columbus om National Lampoon's Christmas Vacation te regisseren. Dit moet de regisseur ook gedacht hebben toen hij de taak als regisseur op zich nam.

Maar al snel tijdens de opnames van de film, besloot Columbus een andere John Hughes filmproject te gaan regisseren. Dit kwam voornamelijk door de moeilijkheden die de regisseur opliep met de hoofdrolspeler van National Lampoon's Christmas Vacation: Chevy Chase.

Chevy Chase
Acteur Chevy Chase werd vooral beroemd door zijn hoofdrol in de Vacation filmreeks. Echter begon hij zijn carrière als een van de originele castleden van Saturday Night Live.

De acteur verliet ook als een van de eerste Saturday Night Lie castleden - wat hij midden tijdens het tweede seizoen deed. Acteur Bill Murray nam de plek van Chase in.

Problematisch gedrag
Chase vertoonde al vroeg in zijn carrière problematisch gedrag. Zo werd de acteur beschuldigd van het betasten van Cheri Oteri en het vertonen van ongepast gedrag richting vrouwelijke scenarioschrijvers.

In 1978 kwamen Murray en Chase zelfs in een gevecht met elkaar, nadat Murray een ongepaste opmerking maakte over Chase's turbulente huwelijk met Jacqueline Carlin. Het gewelddadige incident was nog maar het begin van Chase's gedrag op filmsets - en dit was uiteindelijk ook de reden dat Chris Columbus National Lampoon's Christmas Vacation als regisseur verliet.

Chris Columbus
In een interview met Chicago Magazine maakte Columbus bekend dat Chase hem als "vuil" behandelde. De regisseur probeerde zich niets aan te trekken van de acteurs gedrag, maar uiteindelijk besloot hij toch de film als regisseur te verlaten.

Al snel kreeg de regisseur een andere kans om een kerstfilm te regisseren. Twee weken nadat Columbus National Lampoon's Christmas Vacation verliet, stuurde Hughes hem namelijk het scenario van kerstklassieker Home Alone.

NieuwsFilm

meest populair