Wraaklustige 'The Batman' introduceert een nog grauwere Dark Knight [Blu-ray]

De 4K-uitgave voor de verzamelaar.

Auteur:
Dit jaar verscheen de eerste film met Robert Pattinson als Bruce Wayne alias de Batman. Het is een opvallende keuze van Warner Bros., aangezien het DC Extended Universe nog doorloopt met een afscheidnemende Ben Affleck in The Flash en Aquaman 2 die gepland staan voor 2023. Als film is The Batman overigens een dikke aanrader.

The Batman kwam tot stand na heel wat gedoe achter de schermen, maar eenmaal in handen van regisseur Matt Reeves (Cloverfield, War for the Planet of the Apes) kwam er rust. Reeves schijnt te werken aan een nieuwe trilogie die vooral op zichzelf zou staan.


In The Batman zien we naast Pattinson ook rollen voor onder meer Zoë Kravitz als Selina Kyle / Catwoman, Paul Dano als Edward Nashton / Riddler, Jeffrey Wright als James Gordon en John Turturro als Carmine Falcone. Colin Farrell is te zien als Oswald "Oz" Cobblepot / Penguin. Hij krijgt een spin-off serie op HBO Max.

Afronding van een mooie trilogie
The Batman wist het miljard omzet niet te behalen. Het prijskaartje was fors met $185 - 20 miljoen, maar dat was de uiteindelijke opbrengst ook met ruim $770 miljoen.

"Een grimmige, ruige en aangrijpende super-noir, The Batman behoort tot de somberste - en meest opwindend ambitieuze - live-action-uitjes van de Dark Knight," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes waar de film op 85% staat op de Tomatometer.


4K / Blu-ray uitgave: The Batman
De 4K / Blu-ray uitgave is er uiteraard voor de verzamelaar of mensen die afzien van een doorlopend abonnement op HBO Max, waar de film ook op te vinden is. Er zijn drie schijven. Een voor de 4K-versie, de volgende voor de Blu-ray schijf en er is ook een disc met extra's.

Die extra's zijn flink gevarieerd met veelal kortere featurettes die niet langer duren dan 10 minuten. De titels geven de inhoud al weer: Looking for Vengeance, The Batman: Genesis, Vengeance Meets Justice, Becoming Catwoman, The Batmobile, Anatomy of The Car Chase, Anatomy of The Wing Suit Jump, A Transformation: The Penguin en Unpacking the Icons.

Dan is er ook nog twee verwijderde scènes en de video Vengeance In The Making en dit is de uitgebreide featurette van bijna een uur.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair