De gevaarlijkste stunt van Arnold Schwarzenegger in 'True Lies'

De gevaarlijkste stunt van Arnold Schwarzenegger in 'True Lies'

'Het had ons dertig dagen terug in de productie kunnen brengen,' zegt Tia Carrere

Regisseur James Cameron, momenteel bezig met Avatar 2, werkte drie keer samen met Arnold Schwarzenegger. Sommige stunts in The Terminator en Terminator 2: Judgment Day waren best pittig, maar Arnold is wel wat gewend als professioneel bodybuilder.

De actie-komedie True Lies, hun derde samenwerking in 1994, bleek echter een ander verhaal. Toen James Cameron het derde script stuurde aan Arnold, schreef hij in de kantlijn dat de tango-scène met actrice Tia Carrere zijn meest gevaarlijke stunt zou zijn.

Tango met Tia Carrere
Arnold was namelijk groot en zwaar en breed. En Tia Carrere was tenger. Hoewel Arnold enorm zijn best deed zijn passen te oefenen, kon hij niet voorkomen dat hij toch op de tenen van zijn vrouwelijke collega stond.

Tia Carrere vertelt:
"Arnold stond op mijn tenen tijdens die tango. Als ik wat gebroken zou hebben, zou dat gevaarlijk zijn geweest voor de hele productie. Dat zou ons dertig dagen terug in de productietijd brengen."

"Ik denk dat Arnold het geweldig deed bij de tango. Hij heeft een mooie houding en dat is alles wat je nodig hebt."

Vrouwelijke rollen
De vrouwelijke rollen in True Lies uit 1994 mogen misschien niet vallen onder wat tegenwoordig verstaan wordt onder een sterke vrouwenrol in een actiefilm. Toch vindt Tia dat voor die tijd haar rol wel degelijk een sterke vrouw liet zien. En ook belangrijk: haar tenen hebben geen blijvende schade opgelopen.

Tia Carrere spreekt de laatste jaren vaak animatiefilms in, zoals Nani in Lilo & Stitch. Het interview van Larry King met Tia Carrere vind je hieronder. Het volledige artikel van Cheatsheet vind je hier.



NieuwsFilm

meest populair