Vergeet de Avengers maar, Top Gun is heerser

Top Gun: Maverick haalt The Avengers in.

Jim Pedd 22 juli 2022 15:23 in Algemeen
Tom Cruise boekt succes na succes met Top Gun: Maverick, misschien wel meer dan hij zelf ooit verwacht zou hebben. Inmiddels is de film voorbij aan Marvel's The Avengers en de negende best verdienende film ooit aan de Amerikaanse box office.

Variety meldt vandaag dat Top Gun: Maverick zo'n 623,8 miljoen dollar verdiend heeft aan de Noord-Amerikaanse box office. Net iets meer dan The Avengers opbracht in zijn hele tijd aan de Amerikaanse box office. Die film eindigde op 623,3 miljoen dollar.

Top Gun: Maverick
Volgens box office experts kan Top Gun: Maverick zomaar eens veel verder komen nog. Het idee is dat de film, mits het zo doorgaat als nu, uitkomt op de zevende plek met een box office van tussen de 653 en 659 miljoen dollar.

Top Gun: Maverick bracht in de rest van de wereld nog eens 620 miljoen dollar op. Daarmee is het de tweede film dit jaar die de 1 miljard dollar overschreed, met een totale box office verdienste van 1,24 miljard dollar.

Het is verder de eerste film van Tom Cruise die de 1 miljard dollar grens wist te overschrijden.

Paramount Pictures heeft nog geen vervolg besteld op Top Gun: Maverick. Maar er wordt naar het schijnt wel gesproken over een mogelijke nieuwe film.

Top Gun: Maverick draait om Pete 'Maverick' Mitchell die een schier onmogelijke missie moet uitvoeren samen met een crew van rookies.

NieuwsFilm