Deze film had Quentin Tarantino graag zelf gemaakt

Deze film had Quentin Tarantino graag zelf gemaakt

En het is een film die wel bij hem past.

Regisseur Quentin Tarantino (Kill Bill, Pulp Fiction) gaat in ieder geval nog een film regisseren en welke dat wordt, is nog steeds niet bekend. Maar is er ook een film die hij graag zelf had geregisseerd, maar werd gemaakt door iemand anders?

"O, dat is een goede vraag," antwoordde Tarantino tijdens Jimmy Kimmel Live! op de vraag welke film hij zelf graag had willen regisseren.

"Ik ben een grote fan van de Japanse film Battle Royale, waarop Hunger Games is gebaseerd," zei Tarantino vervolgens. "Nou, Hunger Games was gewoon een rip-off. Gewoon volledig een rip-off. Het zou geweldig zijn geweest als ik Battle Royale had geregisseerd."


Battle Royale uit 2000
De stevige Japanse actiethriller Battle Royale of Batoru Rowaiaru werd geregisseerd door Kinji Fukasaku en is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1999 van Koushun Takami. Tarantino bestempelde de film in 2009 al als de beste film die hij in de afgelopen 20 jaar had gezien.

De film The Hunger Games uit 2012 zou een Engelstalige remake van Battle Royale in de weg hebben gezeten. Zowel de film als het boek werd verweten wel erg veel dezelfde thema's te bevatten.


In Battle Royale wordt een klas studenten naar een klein geïsoleerd eiland gebracht. Daar aangekomen krijgen ze een kaart van het eiland, voedsel en verschillende wapens (de ene bruikbaarder dan de andere). Ze moeten gedurende drie dagen vechten met elkaar, zodat er één persoon overblijft. Ze krijgen allemaal een halsband die explodeert als ze de regels overtreden. Als er na de derde dag meerdere mensen over zijn gebleven, zullen alle halsbanden exploderen.

NieuwsFilm

meest populair