Amerikaanse ouders enorm boos op Disney en Disney+

Amerikaanse ouders enorm boos op Disney en Disney+

Logan en Deadpool mogen niet op Disney+ wat hen betreft.

In de Verenigde Staten komen de twee Deadpool-films en Logan nu op Disney+ te staan (hier in Nederland is dat al langer het geval). Daarmee zijn het de eerste R-rated films die aan het aanbod van Disney+ zijn toegevoegd in dat land.

Nu de drie films te zien zijn op Disney+, heeft de Parents Television and Media Council (PTC) forse kritiek op Disney+. De streamingdienst zou namelijk zijn belofte verbroken hebben.

Geen R-rated content
Toen Disney+ gelanceerd werd, stelde het bedrijf enkel familievriendelijke content te zullen lanceren. PTC-voorzitter Tim Winter zegt dat de toevoeging van de Deadpool-films en Logan die belofte verbreken.

"Drie jaar geleden beloofde The Walt Disney Company alle gezinnen dat er geen R-rated films op Disney+ zouden komen te staan. Volgens hen zou het een familievriendelijk platform zijn. Ze zeiden: we hebben Hulu voor de meer volwassen content. Maar het blijkt dat ze aan het liegen waren. Na decennia van zakelijk briljante keuzes, waarin het zichzelf vestigde als 's werelds meest betrouwbare merk voor families, heeft de C-level suite bij Disney besloten dat alles door het toilet te spoelen."

Eerder dit jaar voegde Disney ook al het DefendersVerse toe aan zijn aanbod, TV-MA series die ook specifiek voor volwassenen gemaakt waren.

NieuwsFilm

meest populair