'Thor: Love and Thunder' heeft een groot plotgat rond Stormbreaker

Thor: Love and Thunder wijkt af van het canon.

Jim Pedd 30 juli 2022 07:17 in Featured
Marvel-film Thor: Love and Thunder bevat een groot plotgat met Stormbreaker. De hamer hoort bij Thor sinds Avengers: Infinity War, als alternatief voor hamer Mjolnir die door Thors zus Hela vernietigd was.

Thor: Love and Thunder laat zien dat de dynamiek van Thor met zijn wapens heel anders is. Als hij erachter komt dat zijn hamer weer bestaat en nu zelfs Jane Foster helpt de Mighty Thor te worden, zorgt dat voor moeilijke gevoelens. Maar Thor blijft Stormbreaker gebruiken, die de Bifrost kan oproepen om een reis naar een van de Nine Realsm mogelijk te maken.

Thor: Love and Thunder
Alleen gebruikt Gorr the God Butcher in Thor: Love and Thunder de bijl Stormbreaker om een portaal naar Eternity te openen, in de hoop alle goden van het universum te vernietigen.

De veranderingen aan Stormbreaker zijn behoorlijk raar. Hoe kan Gorr immers de bijl gebruiken om een Bifrost-portaal te openen, als de hamer zelfbewust lijkt te zijn. Stormbreaker is bijvoorbeeld jaloers op Mjolnir en weigert soms de bevelen van Thor.

Dat Stormbreaker zelfbewust is, en mee zou werken aan Gorrs plannen om zijn meester Thor te vermoorden, klinkt zo bezien erg raar.

Als Stormbreaker een gewone bijl was geweest, die niet ineens zelfbewust zou zijn ten faveure van de vele grapjes in Thor: Love and Thunder, zou er geen plotgat zijn.

NieuwsFilm