Algemeen

'Nein' voor Tom Cruise

door Caroline de Jongh op 22.06.2007 om 21:58 in Algemeen
Zelfs met een tandpasta-lach krijgt Tom Cruise het niet voor elkaar een vergunning te krijgen om op het terrein van het Bendlerblock in Berlijn te mogen filmen. Dit meldt de zaterdageditie van het Berlijnse dagblad B.Z.. De Duitse minister van defensie Franz Josef Jung van de christendemocratische partij CDU weigert Cruise toestemming te geven vanwege diens lidmaatschap van de Scientology Church.

De opnames zijn voor Bryan Singers Valkyrie, met onder meer Carice van Houten. De film gaat over de nationale verzetsheld Claus Schenk Graf von Stauffenberg (Cruise), die tijdens de Tweede Wereldoorlog een aanslag pleegt op Adolf Hitler. Na deze mislukte aanslag werd Stauffenberg gefusilleerd op het Bendlerblock.

Het zit de Duitse politici vooral dwars dat een man die zich opofferde in de strijd tegen onderdrukking wordt gespeeld door iemand die “in een sekte zit waar dubieuze methoden worden gehanteerd om mensen willoos en ondergeschikt te maken”.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Tja, nu is hij "slachtoffer" van zijn eigen "geloof".

Hopelijk doet het geen afbreuk aan de film, want het is een interresant verhaal.

Bud_Bud

Avatar

"Zelfs met een tandpasta-lach"

lol...i thought thats was funny :E :Y

Hazzz-E

Avatar

En terecht... Gauw optiefen met die scientology malloten...

Steve Harwin

Avatar

Een executie al springende op een bank bij een talkshow.
Is dat iets?

roberto

Avatar

Ik vind dat zo belachelijk altijd spotten met sceintology. Respecteer toch iedereen met hun geloof! Niet dat ik er voorstander van ben maar daarom zaken weigeren om wille van dat vind ik erover

Calvani

Avatar

Ze vragen er toch ook om? Kom op zeg. Volkomen terecht dat ze hem weigeren. Je laat toch de rol van een activist tegen discriminatie ook niet spelen door iemand van de KKK?

Mr. Cinema

Avatar

Hazzz-E "En terecht... Gauw optiefen met die scientology malloten..."


Lol.. laat mensen lekker hun eigen ding doen. Natuurlijk heeft het wel een punt dat ze niet mogen filmen omdat hij Scientology is. Maar mensen schrijven hem daarop veeeels te snel af. Het is een brilliante acteur, heb nog nooit echt een slechte film met hem gezien, maar nu hij ineens scientology is is het een achterlijke mongool? Doe toch normaal. Je weet niet eens in hoeverre hij eraan mee doen.. misschien krijgt hij elke week een clubblad en voor de rest niks. ( of misschien brainwashed ie idd wel mensen ofzo :P )


@ Steve Harwin:

Bel me maar als je het gaat doen.


@ Calvani:

Daar heb je een punt.

Rarara

Avatar

Oooo ik dacht dat het ging over 'Neintje de film' met in de hoofdrol Tom Cruise O+

Languh

Avatar

Rarara "oooo ik dacht dat het ging over 'Neintje de film' met in de hoofdrol Tom Cruise O+"

bedoel je dan niet Nijntje?

jacq

Avatar

Nou het is toch wel bekend dat Tom een fervent aanhanger is van die kerk. Of hij mensen recruteert weet ik niet, geloof niet dat het hier om gaat.

Enne nog nooit een slechte film met Tom Cruise gezien, hmm Cocktail zeker overgeslagen Smiley face

Thiver

Avatar

Aan de ene kant leuk dat Cruise eens een koekje van eigen deeg krijgt. Aan de andere kant... aan wie is het om te oordelen dat de Scientology een "sekte is waarin dubieuze methoden worden gehanteerd om mensen willoos en ondergeschikt te maken"? Ik weet niet genoeg van deze club om er een oordeel over te geven, maar het is een zekere vorm van discriminatie; ik wed dat de reacties hier een stuk minder enthousiast waren geweest als Cruise was geweigerd vanwege het feit dat-ie boedhistisch of islamitisch was geweest...

Rarara

Avatar

Languh "bedoel je dan niet Nijntje?"

ow jah :Z hoe dan ook, cruise zou kunnen!

XGH

Avatar

Wat een onzin man, dat hij lid is van die ''sekte'' het is iets waar hij in gelooft, wat discrimineert die duitser? dus Omdat jij lid bent van, mag je hier niet filmen...onzin

merijnsa

Avatar

Grappig, hij mocht voor Mission Impossible 3 ook al niet in Berlijn filmen.

Glue

Avatar

Scientology een geloof? O+ laat southpark het verduidelijken voor je :+

http://www.youtube.com/watch?v=DAmEO-oLHzA

Glue

Avatar

Thiver "Ik weet niet genoeg van deze club om er een oordeel over te geven,"


kijk deze docu

http://video.google.com/videoplay?docid=-126281853779690652

Thiver

Avatar

Glue "kijk deze docu

http://video.google.com/videoplay?docid=-126281853779690652"

Dat zal ik bijtijds wel een keer doen. Maar het blijft vreemd dat Cruise vanwege zijn lidmaatschap geweigerd wordt; zijn acteerwerkzaamheden hebben daar namelijk zeer weinig mee te maken. Kijk, als hij lid was geweest van een of andere Super Adventure Club waarin de leden de wereld afreizen om kinderen te verkrachten, dan is het begrijpelijk want dan is hij gewoon illegaal bezig, maar voor zover ik weet is de Scientology illegale vereniging die bij Justitie geregistreerd staat.

NieuwsFilm

meest populair