Marvel Studios brengt Phase 4 vroeg ten einde met 'Black Panther: Wakanda Forever'

Marvel Studios brengt Phase 4 vroeg ten einde met 'Black Panther: Wakanda Forever'

Black Panther: Wakanda Forever vormt het einde van deze fase.

Black Panther: Wakanda Forever is officieel het einde van Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe. Marvel Studios startte het vervolg op de Infinity Saga in 2021, met de serie WandaVision. Datzelfde jaar kregen we vier films te zien.

Er zijn sinds de start van Phase 4 nog heel wat vragen die open staan. Zo was niet duidelijk waar het allemaal heen zou gaan en wanneer Phase 5 zou gaan beginnen. Toen Kevin Feige en Marvel Studios aankondigden welke films en series onderdeel uitmaakten van Phase 4, zeiden ze dat deze slechts twee jaar lang zou zijn. Maar Marvel Studios bleef nieuwe projecten aankondigen, voor de bioscoop en voor Disney+, wat leidde tot de gedachte dat men de plannen had uitgebreid.

Phase 4 komt tot een einde
Doordat films als Guardians of the Galaxy Vol. 3 en The Marvels voor 2023 werden aangekondigd en we wisten dat Fantastic Four ook relatief snel zou komen, dachten fans dat dit ook deel zou zijn van Phase 4.

Maar vannacht is tijdens het Marvel Studios Hall H-panel tijdens de San Diego Comic-Con 2022 officieel aangekondigd dat de film Black Panther: Wakanda Forever de laatste is van Phase 4.

Daarmee komen er nog twee projecten aan in de fase: She-Hulk over een paar weken als serie, en dan Black Panther: Wakanda Forever als laatste film. Ook is dit een wel erg korte fase geworden, met zeven films en negen series.

Phase 5 wordt gelanceerd met de film Ant-Man and the Wasp: Quantumania.

NieuwsFilm

meest populair