Zo onbescheiden rijk is de bescheiden Jet Li uit de live action remake 'Mulan'

De acteur uit 'Shaolin Temple', 'The Expendables' en 'Mulan' is ongelooflijk succesvol

Jet Li is een harde werker en enorm succesvol. Hij heeft met zijn 59 jaar al veel bereikt. Het extra unieke is, dat deze acteur en producent met zijn martial arts zowel films in China als in de Verenigde Staten weet te maken. Alles wat hij doet, lijkt in goud te veranderen.

Zijn nettowaarde wordt op het moment geschat op USD 250 miljoen. De filmindustrie houdt waar mogelijk de bedragen aan acteurs geheim, maar van sommige films is het inkomen bekend. Zo ontving Jet Li voor Kiss of the dragon USD 5 miljoen en voor The Warlords USD 13 miljoen.

Talent
Zo onbescheiden rijk als Jet Li intussen is, blijft hij bescheiden en bedachtzaam. Van Jet Li weten we dat hij een deel van zijn inkomen teruggeeft aan de samenleving. Hij is betrokken bij het Chinese Rode Kruis en The One Foundation, die helpt bij natuurrampen.

Jet Li beoefent al vanaf zijn achtste jaar Wushu, een vechtsport. Hij bleek talentvol en leerde meer martial arts-stijlen aan. Als tiener won hij jarenlang ongelooflijk veel prijzen in allerlei kampioenschappen. Mensen in China liepen weg met zijn kungfu-talent.

Succes
De vader van Jet Li overleed op jonge leeftijd. Als jongste uit een gezin van vier met een alleenstaande moeder moest Jet Li al vroeg werken. En dat kon ook, want zijn talent voor martial arts zorgde voor inkomen. Na een blessure stopte Jet Li met zijn deelname aan wedstrijden en richtte zich op de filmindustrie.

In China is Jet Li al vanaf 1982 te zien in films. Zijn eerste film Shaolin Temple bracht USD 85 miljoen op en was voor die tijd een waanzinnige kaskraker. Er volgden nog twee delen en andere films en series, zoals Once upon a time in China. Alles wat Jet Li oppakte, bleek een succes.

Amerika
In 1994 startte Jet Li in zijn eerste Amerikaanse film, Lethal Weapon 4. Er volgden meer films in China en Amerika, waaronder The Expendables en de live action remake van Mulan.

Het artikel van Celebrity Networth vind je hier.

NieuwsFilm

meest populair