Regisseur Baz Luhrmann liet zijn 'Elvis' hoofdrolspeler opzettelijk huilen

Regisseur Baz Luhrmann liet zijn 'Elvis' hoofdrolspeler opzettelijk huilen

Maar er is wel een goede reden voor.

Sommige acteurs en regisseurs gaan behoorlijk ver voor hun werk. Hier weten Austin Butler en Baz Luhrmann alles van. De bekendheden werkten recentelijk samen aan Elvis, maar dit was niet altijd even gezellig...

Luhrmann dacht dat het een goed idee zou zijn om Butler eigenhandig de kritiek te laten voelen waar de legendarische zanger aan het begin van zijn carrière ook mee te maken kreeg. De filmmaker kwam daarom met een experiment dat Butler niet erg leuk vond.

Reactie
Tijdens de eerste dag in de opnamestudio werd de hoofdrolspeler flink voor schut gezet. Butler laat zich hier nu over uit: "Baz bracht allerlei hoge piefen van de platenmaatschappij RCA naar de set. Zij hadden de opdracht gekregen mij belachelijk te maken. Toen ik dus aan het zingen was, lachten zij me vierkant uit".

De bedoeling hierachter? De filmmaker wilde Butler zo laten voelen als Elvis, toen de zanger voor het eerst het podium opstapte en ook meteen behoorlijk veel kritiek kreeg te verduren. Hoewel het geen leuke ervaring voor Butler was, snapt hij de bedoeling erachter wel.

Begrip
Zo vervolgt de hoofdrolspeler: "Toen we deze scenes aan het draaien waren begreep ik precies hoe Elvis zich gevoeld moet hebben. Ik ging naar huis met tranen in mijn ogen die avond. Ik voelde me echt waardeloos, maar ik snap het wel".

NieuwsFilm

meest populair