Aanrader: prachtige eerste trailer van Guillermo del Toro's 'Pinocchio'

Een nieuwe hit voor Netflix?

Wouter Drummen 28 juli 2022 12:14 in Video
Netflix lijkt er weer een animatietopper bij te krijgen. De streaminggigant wist al eerder hoge ogen te gooien met o.a. Klaus en The Sea Beast en zo te zien krijgen we in december weer iets heel moois voorgeschoteld, namelijk Guillermo del Toro's Pinocchio!

De Mexicaanse topregisseur wist al eerder hoge ogen te gooien met films als Pan's Labyrinth en The Shape of Water. Nu komt de geliefde filmmaker met een nieuwe versie van het iconische verhaal van Pinocchio. De eerste beelden zijn hieronder te zien.Cast
In de trailer horen we voornamelijk Ewan McGregor als het krekeltje Sebastian J. Cricket, maar hij is niet de enige bekendheid die meewerkt aan het project. Buiten McGregor zijn andere grote rollen weggelegd voor Finn Wolfhard, Cate Blanchett, Tilda Swinton, Jon Turturro, Christoph Waltz, Tim Blake Nelson en Ron Pearlman.

Del Toro heeft het verhaal van deze stop-motion film ook zelf geschreven. Wel liet hij weten dat we een iets donkere versie van Pinocchio moeten verwachten, maar dat had menig filmfanaat waarschijnlijk wel al kunnen raden. De film zal eind dit jaar op Netflix te zien zijn.

NieuwsFilm