Sorry filmfanaten: Scorsese's 'Killers of the Flower Moon' behoorlijk lang uitgesteld

Sorry filmfanaten: Scorsese's 'Killers of the Flower Moon' behoorlijk lang uitgesteld

Bijna een jaar langer wachten...

Slecht nieuws voor de filmfans. We zullen langer moeten wachten op het nieuwe project van topregisseur Martin Scorsese, aangezien Killers of the Flower Moon flink is uitgesteld.

De nieuwe film van Scorsese, eveneens bekend van o.a. Goodfellas en The Departed, zou normaalgesproken deze winter nog uitkomen. Deze datum werd oorspronkelijk geprikt om zo nog mee te kunnen dingen naar de Oscars. AppleTV+ heeft besloten dit toch te veranderen.

Langer wachten
De streamingdienst zal nu namelijk wachten tot midden 2023 voor een release. De bedoeling hierachter? Apple hoopt dat de film wordt opgenomen in de selectie voor het filmfestival van Cannes, dat in mei plaatsvindt.

De officiële publieksrelease zou dan nog later zijn, namelijk in de zomer van 2023. Daarmee kopieert de studio exact dezelfde releasestrategie van regisseur Quentin Tarantino, die hetzelfde deed met Once Upon a Time in Hollywood. Dit pakte goed uit, aangezien deze film 10 Oscarnominaties in de wacht wist te slepen.

Veelbelovend
Scorsese zal hopen hetzelfde kunstje te kunnen flikken. Mening filmfanaat kijk sowieso uit naar zijn film. De geliefde filmmaker wist namelijk de nodige grote namen voor zijn western te strikken, waaronder ook zijn twee fetisjacteurs, Robert De Niro en Leonardo DiCaprio.

Het is de eerste keer dat hij in zee gaat met Apple, maar hij heeft al eerder een film gemaakt voor een streaminggigant. Zo maakte hij al de peperdure The Irishman voor Netflix.

NieuwsFilm

meest populair