Advocate Johnny Depp geniet van verworven bekendheid: "Ik ben nu ook een ster"

Volgens Camille Vasquez had de zaak een vrouwelijk perspectief nodig.

Camille Vasquez, een van de advocaten van Johnny Depp in zijn smaadzaak tegen Amber Heard, kan nog altijd nog niet geloven dat ze inmiddels zelf ook bekend is geworden. Dat vertelt ze in een interview met CBS Mornings.

De behandeling van de zaak werd door miljoenen mensen gevolgd. In het interview vertelt ze onder meer over hoe ze omgaat met het feit dat ze zelf is uitgegroeid tot een bekendheid. "Het is overweldigend. Ik moet mezelf soms knijpen om te beseffen dat dit allemaal echt is".

Vrouwelijk perspectief
Het advocatenteam van Depp was vrij jong. Dat zie je niet vaak bij zaken van een dergelijke omvang. Daarnaast maakten ook een aantal vrouwen onderdeel uit van zijn team, waaronder Vasquez dus. "Deze zaak vroeg om een vrouwelijk perspectief en ik was de gelukkige die werd uitgekozen", vertelt ze in het interview.

Hard werken
Volgens de advocaat hebben zij en haar collega's ontzettend hard moeten werken om de zaak te kunnen winnen. "En dan speelde geluk ook nog een rol", aldus Vasquez, die al bijna vijf jaar voor Depp werkt en betrokken is geweest bij verschillende zaken van de Hollywoodster.



Achtergrond
De zaak draaide allemaal om een column die Heard in 2018 heeft geschreven. Daarin besprak ze haar ervaringen met huiselijk geweld. Hoewel ze dat deed zonder de naam van Depp te noemen, was het volgens de acteur duidelijk dat het stuk over hem ging.

Hij klaagde haar aan en een rechtszaak volgde. Tijdens de behandeling van de zaak kreeg onder meer het scherpe kruisverhoor van Heard door Vasquez veel aandacht.

In juni won Depp de zaak. Heard werd veroordeeld tot het betalen van een flinke schadevergoeding. Beide partijen hebben inmiddels echter aangekondigd in hoger beroep te zullen gaan.

NieuwsFilm

meest populair