Fans zijn nu doodsbang voor de toekomst van meer DC-films

Fans zijn nu doodsbang voor de toekomst van meer DC-films

Het cancellen van Batgirl heeft gevolgen.

DC-fans zijn bezorgd. Nu Batgirl ondanks een budget van bijna 100 miljoen dollar geannuleerd is, zijn ze bang dat de films Blue Beetle en Black Canary er ook niet meer komen.

Batgirl zou het solo-debuut van Barbara Gordon vormen. De film was al helemaal klaar met de opnames, en bevond zich nu in de postproductie. Dat dinsdag aangekondigd werd dat Warner Bros. de film volledig gecancelled had, zorgde voor een enorme schok in Hollywood en bij DC-fans.

Zorgen over de toekomst
Het besluit om Batgirl te cancellen zou voortgekomen zijn uit de fusie tussen Warner Bros. en Discovery, dat prioriteit zou leggen op het besparen van geld en op bioscoopfilms en dus geen streamingreleases.

Aangezien de marketing voor een bioscoopfilm veel duurder is dan een streamingfilm, werd besloten om er een punt achter te zetten. Ook zou de film volgens sommige insiders een grote ramp zijn en daarom niet meer gemaakt worden.

Blue Beetle was ook al aangekondigd en rondde afgelopen maand nog zijn opnames af. Die film bevindt zich ook in de post-productie. Rond de film Black Canary zijn de ontwikkelingen nog iets minder concreet.

Fans zijn in elk geval duidelijk zeer bezorgd:



NieuwsFilm

meest populair