'Nope'-acteur over karakter afschudden na een bloedstollende film

'Nope'-acteur over karakter afschudden na een bloedstollende film

Je moet weer terug naar jezelf

Als een acteur maandenlang een bepaald personage uitbeeldt, wordt hij ook zo met dezelfde gewoonten. Belangrijk is dan weer jezelf te vinden, zodra dat kan. Door dat personage bewust van je af te schudden. Extra belangrijk als je aan een bloedstollende film werkt.

Daniel Kaluuya, met rollen in onder meer Nope en Black Panther, heeft al verschillende personages uitgebeeld. Sommige rollen zijn ronduit moeilijk. De 33-jarige Britse acteur en scenarioschrijver startte in het theater en speelt nog niet lang in films. Toch heeft hij al verschillende nominaties verzilverd gezien, waaronder een Oscar.

Personage afschudden
Aan Daniel Kaluuya wordt gevraagd of hij zijn personage bij zich houdt, of zo van zich afschudt na een film. De succesvolle acteur vertelt:

"Nee, je houdt dat personage bij je. Je speelt dat karakter vaak een maand of vier, met alles dat bij dat karakter komt kijken. Je moet daarna weer terug naar jezelf, anders blijf je die persoon."

"Het beste lukt mij dat, als ik een week vrij plan. Dat ik dan weer leer te kijken naar wat ik leuk vind en wat mijn gewoonten zijn. Soms kijk ik suffe filmpjes op YouTube. Alles om maar weer te begrijpen wie ikzelf ben."

Het filmpje van de The Daily Show op Instagram staat hieronder.



NieuwsFilm

meest populair