'Lord of the Rings'-ster over de forse kritiek die de serie krijgt

Lord of the Rings zou geforceerd divers zijn.

Jim Pedd 5 augustus 2022 07:31 in Algemeen
Een van de actrices van The Lord of the Rings: The Rings of Power, Nazanin Boniadi, verdedigt de keuze van de makers van de Prime Video-serie om voor een zo divers mogelijke cast te gaan.

"Dit is echt geen stunt casting," aldus Boniadi tegenover Entertainment Weekly. "We zijn er niet token, of de dingen die we gewend zijn van het verleden. Echt iedereen is gecast omdat hij of zij de beste persoon voor die rol is, ongeacht de etniciteit of het geslacht. Ik vind dat enorm belangrijk."

The Lord of the Rings: The Rings of Power-cast
De actrice reageerde daarmee op opmerkingen van co-ster Ismael Cruz Cordova, wiens jeugddroom blijkbaar was geweest om een elf te spelen. Maar hij vreesde dat dit nooit zou gebeuren omdat er weinig diversiteit te zien is in fantasyfilms en -series.

"Dat was iets waar ik enorm over droomde. Maar ook iets dat best pijnlijk was, omdat er geen elfen waren die op mij leken."

Boniadi is een Iraans-Britse actrice die de menselijke rol van Bronwyn speelt. Cordova, die van Puerto Rica afkomstig is, speelt de elf Arondir.

Een aantal van de 22 hoofdpersonen spelen jongere versies van bekenden, waaronder Galadriel en Elrond. Anderen zijn nieuwe personages die we niet eerder zagen in het materiaal van Tolkien.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is vanaf 2 september te zien op Prime Video.

NieuwsFilm