Jackie Chan wilde koste wat kost niet een Bruce Lee kopie worden

Jackie Chan wilde koste wat kost niet een Bruce Lee kopie worden

Om dit voor elkaar te krijgen ging hij kungfu met comedy mixen.

De carrière van Jackie Chan begon als stuntdubbel in de filmindustrie van Hong Kong. Een van zijn eerste optredens daarmee was in Fist of Fury, met Bruce Lee in de hoofdrol. Toen Chan verder als acteur ging wilde hij voorkomen dat mensen hem zagen als Bruce Lee na-aper.

Dit was best een reële angst. Toen Lee in 1973 stierf, gingen verschillende filmstudio's op zoek naar lookalikes om in soortgelijke films als Lee's repertoire te spelen. Dat is precies wat ook Chan overgekomen was.

Onverwachte vervolgfilm
In 1976 kwam er een vervolg op Fist of Fury, genaamd New Fist of Fury. Chan werd hierin gecast als hoofdrol om een Lee-achtige rol te spelen. Chan zelf was hier niet erg blij mee.

Hij geeft aan: 'Lo Wei (regisseur) wilde mij in een tweede Bruce Lee veranderen. Ik had een andere stijl dan Bruce, dus het werkte niet. Ik wilde hier verandering in brengen.' Zo kwam Chan uiteindelijk bij comedy uit.

Eigen stijl
Dit zorgde er voor dat Chan als hoofdrol terechtkwam in de kungfu comedies Snake in the Eagle's Shadow en Drunken Master. Hier kreeg hij veel succes mee en was hij eindelijk losgekomen van zijn stempel als een van de vele Bruce Lee copycats.

NieuwsFilm

meest populair