Nieuwe 'Alien'-serie volgt andere route dan de recente prequelfilms

Nieuwe 'Alien'-serie volgt andere route dan de recente prequelfilms

Terug naar de vibe van de eerste twee films.

Naast dat Disney's streamer Hulu (in Nederland via Disney+) de Predator-prequelfilm Prey maakte, wordt er door de zender FX (ook van Disney) gewerkt aan een nieuwe hoofdstuk in de Alien-franchise.

Schrijver Noah Hawley, bekend van de serie Fargo, heeft de scripts voor de Alien-serie al ingeleverd en de opnames moeten volgend jaar starten. Na een gesprek tussen FX-baas John Landgraf en The Hollywood Reporter wordt duidelijk wat de toon van de serie wordt.

"Ik ben een grote fan van Alien en Aliens, en ik herinner me dat ik ze allebei in de bioscoop zag en hoe schokkend origineel en verrassend elk van hen op hun eigen manier was," aldus Landgraf.

Originele Alien-sfer keert terug
"En dus, net als zijn benadering van Fargo, besloot Noah om Ripley of een ander personage uit Alien niet op te nemen in zijn scripts, behalve misschien de Xenomorph zelf," vervolgde de FX-baas.

Hij besloot om terug te gaan en erachter te komen wat de franchise zo geweldig en zo duurzaam maakt. Hij wil de ervaring vinden die aanvoelt alsof je de bioscoop binnenliep om een van die eerste twee films te kijken, waar je door wordt overrompeld," sloot Landgraf af.

Verwacht de Alien-serie niet eerder dan 2024 op FX of Disney+.

NieuwsFilm

meest populair