Rachel Zegler haalt uit naar Sean Bean nadat hij zegt dat intimiteitscoaches onnodig zijn

Spontaniteit vs. veiligheid.

Wouter Drummen 9 augustus 2022 14:42 in Algemeen
Sinds enkele jaren zijn intimiteitscoaches niet meer weg te denken uit Hollywood. Deze mensen zorgen ervoor dat acteurs zich beter voelen tijdens naakt- en seksscènes, maar hier is Sean Bean absoluut geen fan van.

Volgens Bean, o.a. bekend van Lord of the Rings en Game of Thrones, bederven deze intimiteitscoaches 'de spontaniteit'. Zo zegt hij: "Het zou mij hinderen. Ik vind het vreemd, iemand die je zegt: "Doe dit, leg je handen daar, terwijl je zijn 'ding' aanraakt". Ik mijn ogen komt dit niet natuurlijk over of zoals geliefden zich normaal gesproken gedragen".

Vroeger
Zo vervolgt de acteur: "Ik vind het jammer dat dit nu geruïneerd wordt door iemand die er een technische oefening van maakt". Bean denkt terug aan een 'pittige scène' uit Lady Chatterly, waarin hij met Joely Richardson speelde.

"'Lady Chatterly' was gewoon spontaan" vervolgt hij. "We hadden een goede chemie en hiervan maakten we gebruik. We probeerden het bekende verhaal van DH Lawrence zo sterk mogelijk over te brengen, maar we vonden dit allebei leuk om te doen".

Kritiek
Rachel Zegler, een nieuwe grote naam in Hollywood, o.a. bekend van West Side Story, is het totaal niet eens met Bean en haalt dan ook naar hem uit op sociale media: "Intimiteitscoaches zijn er om acteurs veilig te laten voelen".

"Ik was enorm blij dat er iemand was op de set van WSS. Ze hebben een nieuwkomer zoals ik gigantisch geholpen maar hadden ook andere ervaren acteurs veel bij kunnen leren. Spontaniteit in intieme scenes kan gevaarlijk zijn. Wordt wakker".NieuwsFilm