Dé reden waarom Neve Campbell niet terugkeert als Sidney Prescott voor 'Scream 6'

De actrice voelt zich niet gewaardeerd, maar misschien komt daar nog wel verandering in!

Wouter Drummen 10 augustus 2022 13:35 in Algemeen
Bijna alle fans van de Scream-franchise keken verbaasd op toen Neve Campbell een tijdje geleden liet weten niet terug te keren voor het zesde deel. Het contract dat ze kreeg aangeboden was in haar ogen verre van netjes en respectvol. Nu laat ze zich in detail uit over de zaak.

Campbell speelt sinds het begin een van de hoofdrollen in de franchise, namelijk Sidney Prescott, maar dat was niet te zien aan haar salarisstrookje. Zo zegt ze tijdens een recent interview: "Ik had niet het gevoel dat wat me werd aangeboden overeenkwam met de 25 jaar die ik aan deze franchise gewerkt heb".

Teleurstellend
Zo vervolgt Campbell: "Ik vind het als vrouw in deze business heel belangrijk om gewaardeerd te worden en ook te vechten om gewaardeerd te worden. Ik geloof zelf eerlijk gezegd ook niet dat als ik een man was en al vijf afleveringen in deze enorme blockbuster-franchise had meegespeeld dat ik dan hetzelfde offer had gekregen".

"Mijn ziel kon dat gewoon niet aan. Ik kon niet op de set lopen met het gevoel dat ik ondergewaardeerd wordt. Ook kan ik niet tegen oneerlijkheid, of het gebrek aan eerlijkheid. Ik kon dus niet meedoen".

Ooit nog?
Toch sluit Campbell nog niet volledig de deur. Ondanks het feit dat dit een vervelende ervaring was voor de 48-jarige actrice, geeft ze nog steeds veel om de franchise en ziet ze een eventuele terugkeer in de toekomst nog wel zitten.

"Dit hoofdstuk is voor mij nog niet helemaal afgesloten" gaat ze verder. "Ik hou nog altijd van deze films, dus als ze me een bedrag aanbieden dat mijn waarde voor 'Scream' weerspiegelt, dan ga ik dat zeker overwegen!"

NieuwsFilm