Deze wereldberoemde sportman had bijna een heel belangrijke rol in 'Top Gun: Maverick'

Lewis Hamilton ruilde zijn Formule 1 racewagen bijna in voor een straaljager!

Wouter Drummen 10 augustus 2022 14:16 in Algemeen
Lewis Hamilton mag dan wel een van de beroemdste Formule 1 racers aller tijden zijn, hij is ook een grote filmfan. Als kind was de Formule 1-kampioen al gefascineerd door de de gevechtspiloten in Top Gun. Hij wilde dan ook maar wat graag een rolletje bemachtigen in het vervolg en hij kwam hier héél dichtbij.

Hamilton nam namelijk contact op met hoofdrolspeler Tom Cruise, in de hoop een kans te maken. Hij laat zich er nu over uit: "Ik zei tegen Tom dat het me echt niet kon schelen over welke rol het ging, zolang ik maar een klein plekje kreeg in de film. Ik had zelfs genoegen genomen met een cameo, waarin ik op de achtergrond de vloer schoonmaak ofzo!".

Top naar flop
Cruise had echter andere ideeën. De 60-jarige waaghals kwam namelijk met een uiterst gave rol voor Hamilton, die in Top Gun: Maverick ook een gevechtspiloot zou spelen! Dit klonk Hamilton natuurlijk als muziek in de oren, maar op het laatste moment moest hij toch afzeggen vanwege het drukke Formule 1-seizoen.

Omdat de opnames het Formule 1-seizoen doorkruisten, kon Hamilton niet meedoen. Hij belde dan ook Cruise en regisseur Joseph Kosinski op om dit te vertellen, maar wel met veel tegenzin: "Het telefoongesprek dat ik met Tom en Joseph had was echt een van de lastigste dingen die ik ooit gedaan heb. Ik vond het zo jammer dat het niet door kon gaan..."

Toch nog?
Misschien komt het er in de toekomst alsnog van. Top Gun: Maverick is namelijk een weergaloos succes en verbreekt het ene na het andere record, waardoor er nu alweer wordt gesproken over een mogelijk derde deel. Wie weet heeft Hamilton dan wel genoeg vrije tijd.

NieuwsFilm