'Mad Max: Fursiosa' in de problemen, opnames stilgelegd

Wereldberoemde regisseur George Miller, ondertussen alweer 77 jaar, kan namelijk niet verschijnen op de set.

Mitchell 11 augustus 2022 20:30 in Algemeen
De opnames van de langverwachte Mad Max: Furiosa zijn helaas stil komen te liggen. De filmset is tot een halt gekomen nadat regisseur George Miller positief testte op COVID-19. De oude rot van 77 jaar heeft besloten in quarantaine te gaan in zijn huis in Sydney, en hoopt al snel de opnames weer op te kunnen pakken.

Al meer dan twee decennia na de release van Mad Max Beyond Thundersome, had Miller zijn wens geuit om twee nieuwe films van Mad Max te ontwikkelen. De prequel van Mad Max: Fury Road is een passieproject van de regisseur met een enorm hoog budget en een misschien wel nog hogere verwachtingen na de geroemde eerdere films over Mad Max.

Na zes maanden schieten in Namibië kon dit jaar de opnameperiode in Australië aanvangen. De resterende beelden voor de film worden deze zomer opgenomen, maar de film zal dus nu enige vertraging oplopen. Er wordt niet verwacht dat de vertragingen een grote tol zullen eisen van de totale productie, omdat er geen berichten zijn verschenen over andere leden van de cast of crew die positief zouden zijn getest.

Waar gaat de film over?
Warner Bros. beschrijft de nieuwe film als volgt: "Terwijl de wereld vergaat, wordt de jonge Furiosa weggerukt uit de Groene Plaats van Vele Moeders en valt zij in de handen van een grote Bikerhorde onder leiding van de Warlord Dementus. Terwijl ze door de woestenij trekken, stuiten ze op de Citadel, die wordt geleid door Onsterfelijke Joe. Terwijl de twee tirannen strijden om heerschappij, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan terwijl ze een manier zoekt om haar weg naar huis te vinden."

In 2024 zal de film in de bioscopen gaan verschijnen.

NieuwsFilm