De reden waarom 'Batgirl' geen 'Snyder-cut' behandeling gaat krijgen

De reden waarom 'Batgirl' geen 'Snyder-cut' behandeling gaat krijgen

De film zal hoogstwaarschijnlijk nooit te zien zijn...

Enkele dagen geleden werd ons verteld dat Batgirl geannuleerd wordt. De DC blockbuster kost maar liefst 90 miljoen dollar om te maken en was al bijna af, dus het was een schok voor de nodige filmfanaten. Toch hopen zij dat de film misschien een 'Justice League Snyder Cut' behandeling krijgt, maar dat zit er waarschijnlijk niet in...

De laatste tijd vinden er de nodige veranderingen plaats bij Warner Bros. Dit komt voornamelijk door de nieuwe CEO, David Zaslav. De grote baas neemt drastische maatregelen om het bedrijf flink te veranderen en daar is Batgirl de dupe van.

Waarom?
Er zijn al meerdere berichten langsgekomen over Batgirl en waarom het superheldenproject geannuleerd werd. Blijkbaar zouden de eerste testscreeningsscores zijn tegen gevallen. Hierdoor werd geconstateerd dat de blockbuster te duur zou zijn om inkomsten te genereren voor streaming en 'niet goed genoeg' zou zijn voor de bioscopen.

Sommige fans hopen dat de film alsnog uitkomt, net zoals dat het geval was voor Zack Snyders Justice League cut, maar die kans lijkt uiterst klein. Warner Bros. heeft namelijk besloten de film volledig te schrappen, zodat ze het mislukte project alsnog kunnen gebruiken als belastingafschrijving.

Proces
Het is allemaal tamelijk ingewikkeld, maar waar het uiteindelijk op neerkomt is dat Batgirl deel uitmaakt van de Warner Bros. Discovery-fusie, waardoor de studio de mogelijkheid heeft om de volledige kosten van de film te kunnen claimen.

Aangezien de studio ook geen interesse heeft om een Batgirl-universum te maken, biedt de film geen enkele groeimogelijkheden voor HBO Max. Daardoor past Batgirl helaas niet meer in de nieuwe plannen van Warner Bros en zal de film waarschijnlijk nooit het daglicht zien.

NieuwsFilm

meest populair