Ook deze bestseller van Stephen King gaat verfilmd worden

Een nieuwe dag, een nieuwe Stephen King-film.

Jan-Peter Rook 12 augustus 2022 22:30 in Algemeen
Een nieuwe dag, een nieuwe Stephen King-verfilming. Dit keer is The Regulators aan de beurt, een boek uit 1996 dat King schreef onder het pseudoniem Richard Bachman.

Het verhaal speelt zich af in Wentworth, Ohio, waar de vrede in een normaal gesproken zo rustige straat op wrede wijze wordt verstoord. De bewoners worden namelijk geterroriseerd door vreemdelingen die vanuit busjes met shotguns schieten op iedereen die buiten durft rond te lopen.

Kwaadaardig wezen
Huizen veranderen in blokhutten en de straat doet ineens denken aan het wilde westen. Het brein achter deze chaos is een kwaadaardig wezen dat het lichaam heeft overgenomen van een autistische jongen wiens ouders een paar maanden eerder om het leven kwamen tijdens een schietpartij.

Het scenario van deze filmversie van The Regulators wordt geschreven door George Cowan. Hij heeft hiervoor ook al goedkeuring gehad van King.

Het boek The Regulators begon ooit als een filmscript, waarin King tips van regisseur Sam Peckinpah had verwerkt. Het wordt vaak in verband gebracht met Desperation, een ander boek van King (of Bachman) waarin dezelfde personages voorkomen.

NieuwsFilm