Prime Video dropt vermakelijke trailer voor nieuwe komedie 'Catherine Called Birdy'

De nieuwe film van regisseur Lena Dunham (Girls) is vanaf 7 oktober te streamen.

Jan-Peter Rook 12 augustus 2022 09:24 in Video
Hieronder vind je de trailer van Catherine Called Birdy, een nieuwe middeleeuwse 'coming of age'-komedie die later dit jaar op Prime Video te zien zal zijn. De regie staat op naam van Lena Dunham, die je zou kunnen kennen van de succesvolle HBO-serie Girls.


Het is het jaar 1290 en we bevinden ons in het middeleeuwse, Britse dorpje Stonebridge. Lady Catherine, ook wel Birdy genoemd, is het jongste kind van Lord Rollo. Hij probeert uit de financiële problemen te komen door Birdy uit te huwelijken aan een steenrijke man, in ruil voor geld en land.

Ingenieus
Birdy is echter pittig, slim en avontuurlijk. Ze verzint de meest ingenieuze manieren om de mannen die interesse hebben, snel weer weg te jagen. Haar fantasie, trots en diepe geloof in haar eigen onafhankelijkheid zorgt ervoor dat Birdy en haar ouders lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

De hoofdrol wordt gespeeld door Bella Ramsey, de jonge actrice die doorbrak in Game of Thrones en in de toekomst te zien zal zijn in de nieuwe show The Last of Us. De rest van de cast bestaat uit o.a. Andrew Scott, Billie Piper, Lesley Sharp, Sophie Okonedo, Joe Alwyn, Isis Hainsworth, Dean-Charles Chapman en Paul Kaye.

Druk jaar voor Dunham
De film is gebaseerd op een boek van Karen Cushman. Het wordt de tweede film van Dunham die dit jaar zal uitkomen, want eerder bracht ze al de komedie Sharp Stick uit.

Catherine Called Birdy is vanaf 7 oktober te zien op Prime Video.

NieuwsFilm