Meer ophef: zelfs 'The Batman 2' is voorlopig nog niets eens zeker

Het vervolg heeft nog niet het groene licht gekregen.

Wouter Drummen 12 augustus 2022 20:30 in Algemeen
Iedereen heeft het de laatste tijd over Batgirl, aangezien de DC-superheldenfilm plotseling geannuleerd werd. Dit komt door de nieuwe Warner Bros. baas, David Zaslav, die héél anders denkt dan zijn voorganger. Nu blijkt het dat zelfs een Batman vervolg nog niet zeker is.

Regisseur Matt Reeves wist hoge ogen te gooien met The Batman, waarin Robert Pattinson voor de eerste keer als de geliefde superheld is te zien. Niet alleen hij deed het erg goed, ook de rest van de cast mag er zijn. Andere belangrijke rollen werden ingevuld door bijvoorbeeld Zoë Kravtiz, Colin Farrell en Paul Dano.

Vervolg
Tijdens de CinemaCon afgelopen april liet Warner Bros. baas Toby Emmerich weten dat er een The Batman 2 zou komen, waarvoor Pattinson en Reeves terug zouden keren. Laatstgenoemde liet weten dat hij niet kon wachten om te beginnen aan het volgende hoofdstuk, maar dit loopt nu toch iets anders dan gehoopt...

Emmerich heeft sindsdien ontslag genomen en is dus vervangen door Zaslav. Hij zegt te willen gaan voor grotere en betere bioscoopfilms, maar het is nog niet zeker of hij daar The Batman 2 tussen rekent. Een nieuw rapport geeft aan dat de film nog geen officieel groen licht heeft gekregen maar "in ontwikkeling" is.

Lang wachten
Dit betekent dat het project wordt voorbereid, maar dat het nog niet eens zeker is of het er daadwerkelijk van komt. Deze status lijkt dus te impliceren dat het vervolg op z'n minst nog enkele jaren op zich zou laten wachten. Op dit moment is er dan ook geen duidelijk beeld van wat DC precies gaat doen.

Reeves liet wel al eerder weten zijn tijd te willen nemen om een zo goed mogelijk vervolg te kunnen leveren, maar fans zullen toch graag willen horen dat de sequel officieel bevestigd wordt. De kans is groot dat we meer informatie zullen krijgen tijdens het DC FanDome, dat meestal in oktober plaatsvindt.

NieuwsFilm