Zo schatrijk is Daniel Radcliffe door 'Harry Potter'

Natuurlijk lopen de inkomsten door!

Vera 12 augustus 2022 12:46 in Celebrity
De nu 33-jarige Britse acteur Daniel Radcliffe maakte een goede keus met zijn auditie voor Harry Potter. In 2000 werd het toen 11-jarige kindsterretje gekozen uit heel veel kinderen voor de rol van Harry Potter. Het eerste deel maakte hem al meteen miljonair. Tegenwoordig kan hij USD 15 miljoen per filmrol vragen, terwijl zijn netto waarde staat op USD 110 miljoen.

Waar andere acteurs bedragen uit verschillende genres bij elkaar moeten sprokkelen, heeft Daniel zijn vermogen voornamelijk aan de verfilming van de boeken van J.K. Rowling te danken. Jaren later zijn de boeken nog altijd immens populair. De films volgden de boeken waar mogelijk trouw, waardoor ook elke film een ongelooflijk kassucces werd. Ongekend, maar dus mogelijk.

Een paar bedragen
Daniel Radcliffe ontving USD 1 miljoen voor het eerste deel van Harry Potter. Het tweede deel bracht hem USD 3 miljoen op. De delen daarna brachten hem respectievelijk USD 6 miljoen, USD 11 miljoen en USD 14 miljoen. Het laatste boek werd gesplitst in twee delen. Voor deze delen ontving hij samen USD 50 miljoen. Het laatste deel Harry Potter and the Deathly Hallows was in 2011.

Natuurlijk lopen de commissies op de films door, waardoor hij meer dan USD 100 miljoen uit deze Harry Potter-franchise heeft mogen ontvangen. Daniel Radcliffe raakt dit geld overigens amper aan en geeft veel weg aan goede doelen voor kinderen, gezondheid en zelfmoordpreventie. Daniel heeft een huis in Londen en een huis in New York en leeft prima, en dat is voor hem voldoende.

Hoe het begon en verder gaat
De vader van Daniel was acteur en literair agent. Zijn moeder was actrice en casting agent. Al op 5-jarige leeftijd wist Daniel dan ook dat hij wilde acteren. Hij speelde als 10-jarige al mee in een verfilming van een boek van Charles Dickens.

Daniel verdeelt zijn tijd tussen verschillende rollen in het theater en films. Ook schrijft hij onder een pseudoniem poëzie. Daniel staat bekend om zijn intelligente en bescheiden aard. Hij is graag gezien in talkshows. Van Daniel is dus ook veel op YouTube te vinden.

Meer over het vermogen van Daniel Radcliffe staat hier.

NieuwsFilm