Deze Marvel Studios-film brengt vampiers naar het MCU!

Deze Marvel Studios-film brengt vampiers naar het MCU!

Blade komt eraan!

Eind juli hoorden we van Marvel Studios wat de plannen voor de komende jaren zijn: De Multiverse Saga. In deze artikelenreeks zetten we alle komende toevoegingen op een rij, inclusief wanneer je 'm kan verwachten en of dat in de bioscoop of op Disney+ is.

Blade (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Bassam Tariq | Cast: Mahershalalhashbaz Ali, Delroy Lindo, Aaron Pierre
We hebben echt erg lang moeten wachten op Blade. Het script komt straks van de hand van Watchmen-schrijfster Stacy Osei-Kuffour en de reboot brengt de iconische vampierjager straks naar het MCU. Voor de regisseur vond Marvel Studios Bassam Tariq.

Al lang geleden aangekondigd
De nieuwe Blade-film werd al in juli 2019 aangekondigd door Marvel Studios. Toen leerden we ook al dat acteur en Oscar-winnaar Mahershala Ali de hoofdrol kreeg. De titel is nog niet bekend, al schijnt die Blade, the Vampire Slayer te gaan worden. Zeker is dat niet, maar het klinkt een beetje als Buffy en die kant zal Marvel Studios vermoedelijk niet op willen met het project.

Wie gaan we zien?
De kans is aanwezig dat je in Blade onder meer Doctor Strange en Scarlet Witch ziet. In elk geval was Doctor Strange onderdeel van de Midnight Sons, een superheldenteam waarvan inmiddels meerdere leden gedebuteerd zijn. En natuurlijk gaan we ervan uit dat de Black Knight ook te zien is in Blade, wederom gespeeld door Kit Harington.

MCU-debuut
Dat debuut van Kit Harington heeft te maken met het debuut van Blade in het MCU in de film Eternals, waarin je heel even zijn stem kon horen. Hij vroeg aan Dane Whitman of hij wel zeker wist dat hij het mythische Ebony Blade wilde oppakken, gezien de gevolgen daarvan.

Geen duidelijk canon
Regisseur Bassam Tariq vertelde in een recent interview dat wat hem betreft "er geen Blade-canon is. In sommige comics is zijn naam Fred H. Blade en in anderen Eric Brooks. Nooit zag je de comics lang lopen, dus er zijn interessante golven geweest. Centraal staat zijn karakter in deze film."

De film is vanaf 3 november 2023 te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair