Marvel Studios lanceert met deze film de nieuwe Captain America

Marvel Studios lanceert met deze film de nieuwe Captain America

Anthony Mackie is terug in Captain America: New World Order.

Eind juli hoorden we van Marvel Studios wat de plannen voor de komende jaren zijn: De Multiverse Saga. In deze artikelenreeks zetten we alle komende toevoegingen op een rij, inclusief wanneer je 'm kan verwachten en of dat in de bioscoop of op Disney+ is.

Captain America: New World Order (2024)
Bekijk de afbeeldingRegie: Julius Onah | Cast: Anthony Mackie
Captain America: New World Order is een van de laatste films die in Phase 5 van het MCU verschijnt. Tegen die tijd zijn er al 12 Marvel-films en series verschenen in slechts 18 maanden tijd. En hij verschijnt slechts 2,5 maand voor de film Thunderbolts. Dat belooft wat voor de drukke agenda's die Marvel-fans er inmiddels toch al op na houden.

De nieuwe Captain America
De serie The Falcon and the Winter Soldier begon met Anthony Mackie's Falcon die besloten had het schild van Captain America aan een museum te geven. Hij wees het af en wilde vooral zijn eigen held zijn. Maar aan het einde had hij al gestreden tegen US Agent en een internationaal netwerk van terroristen en besloot hij de identiteit van Cap te omarmen. Zijn reis was voorbij toen de serie de titel Captain America and the Winter Soldier kreeg.

Captain America: New World Order
Natuurlijk is Anthony Mackie in deze film terug als Sam Wilson, een van de beste vrienden van Steve Rogers. Maar wat hij te doen krijgt in de film weten we niet, en het is eigenlijk ook niet bekend wie hem vergezellen. Vermoedelijk verschijnen Wyatt Russels John Walker, Sebastian Stans Bucky Barnes en Danny Ramirez als Joaquin Torres wel in de nieuwe film.

Het scenario
De film Captain America: New World Order wordt geschreven door Malcolm Spellman, die eerder ook al werkte aan de serie The Falcon and the Winter Soldier en daarvoor alle scenario's maakte. Hij was ook nog eens showqrunner van die serie en krijgt nu hulp van Dalan Musson. De kans lijkt groot dat we sociale issues voorbij zien komen in de nieuwe MCU-film.

Je ziet Captain America: New World Order vanaf 3 mei 2024 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair