Succesvolle Netflix-film krijgt ook veel kritiek te verduren

'Purple Hearts' valt niet bij iedereen even goed in de smaak.

Wouter Drummen 14 augustus 2022 21:27 in Algemeen
Netflix brengt natuurlijk elke maand de nodige projecten uit, maar niet alles wordt even goed onthaald. In deze categorie hoort ook de film Purple Hearts. Sterker nog, de streaminggigant krijgt behoorlijk wat kritiek voor deze film, maar nu bijt de hoofdrolspeelster van zich af.

Het verhaal draait om Cassie (Sofia Carson), die ervan droomt om een zangeres te worden, en Luke (Nicholas Galitzine), een soldaat die op het punt staat uitgezonden te worden. Cassie, die met medische rekeningen worstelt nadat bij haar diabetes is vastgesteld, wil met een oude bekende trouwen voor een betere ziektekostenverzekering.

Kritiek
Als hij weigert, schiet Luke haar te hulp. Hij wil met haar trouwen vanwege zijn eigen wanhopige redenen. Ze zullen hun meningsverschillen opzij moeten zetten om het op een echt huwelijk te laten lijken.

Deze 'meningsverschillen' zijn echter volgens de nodige filmfanaten niet geweldig in beeld gebracht. Zo komt Luke over als een vrouwenhater en zijn er meerdere racistische momenten in de film, zoals het moment waarin Luke een toast uitbrengt en roept: "This one is to life, love and hunting some godd*mn Arabs!"

Reacties
Nu laat regisseur Elizabeth Allen Rosenbaum van zich horen: "Ik hoop dat mensen begrijpen dat om onze karakters te laten groeien, we in het begin gebreken moeten laten zien. Dit is met opzet gedaan. Deze twee personages zijn gemaakt om elkaar te haten, maar groeien naar elkaar toe".

Ook Carson laat zich erover uit: "Purple Hearts is zoveel meer dan een simpel liefdesverhaal. Het zijn twee harten, twee verschillende werelden, die zijn opgevoed om elkaar te haten. Door de kracht van liefde leren ze echter over empathie. Ik heb al van veel mensen gehoord dat de film ze ook geholpen heeft en dat wil je graag horen als acteur".

Succes
Ondanks het feit dat er dus ook wel de nodige kritiek is, is de film een grote hit voor Netflix. De film werd in minder dan twee weken tijd maar liefst meer dan 100 miljoen(!) uur gestreamd. De streamingservice is dan ook in zijn nopjes en hoewel niet iedereen Purple Hearts even goed vindt, is een vervolg al aangekondigd.

NieuwsFilm