Marvel Studios krijgt eindelijk de filmrechten terug op een geliefd personage

Hulk zou een solofilm kunnen krijgen.

Jim Pedd 15 augustus 2022 22:30 in Algemeen
De laatste keer dat de Hulk een eigen film kreeg, was met The Incredible Hulk uit 2008. Maar daar zou zomaar eens verandering kunnen komen, nu de distributiedeal van Marvel Studios met Universal Pictures richting zijn einde gaat.

Voor de overname van Marvel Entertainment door Disney, werden verschillende films gedistribueerd door Paramount Pictures. Tegelijk bleef het personage Hulk verbonden aan Universal Pictures.

Hulk gaat terug?
De Hulk mocht binnen de afspraken een rol hebben in films van Marvel Studios, maar een solofilm mocht enkel uitgebracht worden via Universal.

Na al die jaren, lijkt deze deal bijna tot een einde te komen, wat mogelijkheden schept voor de filmstudio.

Een Redditor viel een SEC-beslissing uit 2006 op. "Universal Studios heeft akkoord gegeven om Marvels film The Incredible Hulk en vervolgen onder in essentie dezelfde voorwaarden als Paramount te distribueren en produceren."

Dat wisten we al, maar dan wordt het interessant: de rechten vinden namelijk plaats over "een periode van 15 jaar". Aangezien de deal 14 jaar geleden gesloten werd, komt de deal in juni 2023 tot een einde, wat mogelijkheden schept!

NieuwsFilm