Waarom wel een 'She-Hulk'-serie, maar nog steeds geen 'Hulk'-film?

Het antwoord is tamelijk simpel.

Wouter Drummen 16 augustus 2022 15:01 in Algemeen
We hebben al heel wat Avengers-films voorbij zien komen. Alle superhelden krijgen ook hun eigen films (of series), maar Hulk niet. Hoe komt dit, en hoe kan het dat er wel een She-Hulk uitkomt?

Er zijn natuurlijk vroeger al de nodige Hulk-films geweest, maar nog eentje met in de hoofdrol Mark Ruffalo, die de geliefde superheld al een tijdje speelt. Nu komt het Huis van de Muis wel met de Disney+ serie She-Hulk: Attorney at Law, waardoor meerdere filmfanaten zich afvragen waarom Hulk niet ook zijn eigen film krijgt.

Verklaring
Hulk maakt al deel uit van de Avengers sinds Phase 1, maar heeft geen solofilm meer gekregen sinds 2008 (The Incredible Hulk, waarin Edward Norton nog was te zien als de groene reus). Hier is echter een goede reden voor. Marvel beschikt namelijk niet over de rechten.

De distributierechten zijn eigendom van Universal Pictures, dus een Hulk-film kan alleen maar gemaakt worden als Universal deze uitbrengt. Het is dan ook een vergelijkbare situatie met Sony, die beschikken over de filmrechten van Spider-Man.

Samenwerking
Sony kwam dan wel tot een overeenkomst met Marvel, tot nu toe heeft Universal echter geen interesse. Dit komt hoogstwaarschijnlijk vanwege het feit dat de twee vorige Hulk-films bepaald geen successen waren, waardoor Universal niet het risico wil lopen weer te falen.

Marvel mag Hulk wel gebruiken in andere films, zolang het niet gaat om een solo-avontuur. Wel doet er al een tijdje het gerucht de ronde dat er een World War Hulk-film komt, maar of het daar echt van gaat komen valt nog te zien.

NieuwsFilm