Mindy Kaling uit 'Ocean's 8' palmt iedereen in met verfrissende scripts en personages

Ze opent op unieke wijze gesloten deuren in Amerika

Vera 16 augustus 2022 19:37 in Celebrity
Mindy Kaling, de actrice uit Ocean's 8 met Sandra Bullock en Late Night met Emma Thompson, staat haar mannetje in Hollywood. De 43-jarige actrice heeft haar eigen bureau met scriptschrijvers. Ze acteert, produceert en schrijft dus zelf. Denk aan de series The Mindy Project, The Office en Never have I ever.

Mindy Kaling is de dame die verfrissende scripts en personages verzint binnen de film- en televisiewereld. Het was nooit haar bedoeling om taboes te doorbreken binnen de Aziatisch-Amerikaanse gemeenschap, maar ze deed het wel. En het mooiste? Ze palmt iedereen in met haar scripts. Zo loopt Netflix bijvoorbeeld weg met haar.

Unieke casting
Haar casting is ook uniek en divers. Ze wil naast de doorsnee casting, ook echt een Aziatische cast. Geen Aziatische karikaturen, maar krachtige personages. Haar keus maakt de serie Never have I ever tot een ongekend succes.

Mindy Kaling vertelt:
"In mijn twintiger jaren dacht ik alleen aan mijzelf en hoopte dat ik niet ontslagen zou worden. Intussen denk ik ook aan de jonge vrouwen die meekijken. Als ik voor hen schrijf, wil ik ideeën verwerkt zien die wij meekrijgen, zoals dat succes willen hebben. Maar ik wil de taboes ook bespreken, zoals mentale gezondheid."

De wereldberoemde actrice en fotomodel Priyanka Chopra meldt desgevraagd aan Marie Claire:
"Mindy is een van de Aziatische pioniers in de film- en televisiewereld in Amerika. Ze maakte het voor mij destijds gemakkelijker om in Hollywood aan de slag te gaan. Door haar werk is het nu ook voor jonge Aziaten gemakkelijker werk te vinden."

Het interview met Mindy Kaling in Marie Claire staat hierNieuwsFilm