Recente horrortopper krijgt zeer waarschijnlijk een vervolg

De eerste film draait nu nog in de Nederlandse bioscopen.

Jan-Peter Rook 17 augustus 2022 09:35 in Algemeen
Hoewel de griezelfilm The Black Phone met o.a. Ethan Hawke op dit moment nog in de Nederlandse bioscopen te zien is, wordt er alweer volop nagedacht over een vervolg.

Regisseur Scott Derrickson bevestigt dat er veel conversatie gaande is met betrekking tot een potentiële sequel voor de bovennatuurlijke kidnapfilm. Het is op dit moment echter nog niet bekend welke kant ze op willen gaan met het verhaal.

Budget vertienvoudigd
Derrickson: "Er wordt veel druk op gezet. Dat is ook niet zo heel gek, want de eerste film heeft 18 miljoen dollar gekost en deze gaat in totaal waarschijnlijk zo'n 160 of 170 miljoen dollar wereldwijd opleveren. Best wel voorspelbaar dat ze er nog een willen, toch?"

The Black Phone gaat over de verlegen maar slimme, 13-jarige Finney die door een sadistische moordenaar wordt ontvoerd en opgesloten in een geluidsdichte kelder. Om hulp schreeuwen heeft dus weinig zin, maar als een kapotte telefoon aan de muur ineens rinkelt, ontdekt Finney dat hij de stemmen van eerdere slachtoffers van de moordenaar kan horen. Zij zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat wat hen is overkomen, Finney bespaard blijft.

Zoals gezegd: The Black Phone draait nu in de bioscoop.

NieuwsFilm