De 'Hellraiser'-reboot is klaar en wordt erg stevig

Kunnen we de nieuwe Hellraiser binnenkort op Disney+ verwachten?

Bram de Groot 17 augustus 2022 20:30 in Algemeen
Eerder deze maand verscheen op Disney+ de Predator-prequelfilm Prey. In de States verscheen deze film op de streamer Hulu en die dienst werkt nu ook aan een reboot van de bekende Hellraiser-film uit de jaren 80 van Clive Baker.

Nu wordt duidelijk dat de reboot erg stevig gaat worden. Klaarblijkelijk is de film al helemaal afgerond en nu heeft de reboot een "R-rating" gekregen in de States. Heel verrassend mag dit uiteraard niet genoemd worden over een film met martelende wezens uit een soort hel.

De film bevat namelijk "sterk bloederig horrorgeweld en gore, doorlopend heftige taal, wat seksuele inhoud en korte grafische naaktheid," aldus de partij die leeftijdsclassificaties toekent aan films.

Nieuwe Hellraiser eert en vernieuwt
"Na het zien van enkele van de ontwerpen van de nieuwe Hellraiser-film van David Bruckner, weet ik dat ze een ode brengen aan de eerste film, maar ze nemen het verhaal vervolgens mee naar plaatsen waar het nog nooit is geweest," zei Barker in een verklaring.

"Dit is een Hellraiser op een schaal die ik gewoon niet had verwacht. David en zijn team zijn doordrenkt van de mythologie van het verhaal, maar wat me opwindt is hun verlangen om het origineel te eren, zelfs als ze het voor een nieuwe generatie revolutioneren."

In de film van regisseur David Bruckner, die een verhaal kreeg van David S. Goyer, zien we Jamie Clayton als Pinhead en er zijn rollen voor Brandon Flynn, Goran Visnjic, Drew Starkey, Adam Faison, Aoife Hinds, Hiam Abbass, en Selina Lo.

Hellraiser op Disney+?
Naar verwachting verschijnt de reboot later dit jaar op Hulu en waarschijnlijk in Nederland op Disney+, zoals dat met wel meer Hulu-releases gebeurt.

NieuwsFilm