Het kostte deze acteur enorm veel moeite om in 'Tenet' van Christopher Nolan te kunnen spelen

Meerdere audities voordat je de regisseur moet zien te overtuigen.

Wouter Drummen 17 augustus 2022 15:10 in Algemeen
De laatste tijd geeft Aaron Taylor Johnson de nodige interviews, voornamelijk om zijn nieuwste project te promoten, Bullet Train. Gisteren liet hij zich nog uit over Deadpool 2, waar hij bijna in te zien was. Vandaag laat hij zich weer uit over een andere blockbuster, namelijk Christopher Nolans Tenet.

Johnson, o.a. bekend van de Kick-Ass-films en de sterk onthaalde Nocturnal Animals (waarvoor hij zelfs een Golden Globe won) wilde maar wat graag een rol bemachtigen voor Tenet, maar een makkelijk proces was dit absoluut niet.

Reactie
Tijdens een recent gesprek zegt de acteur er het volgende over: "Chris Nolan is een legendarische filmmaker. 'Inception' is een van mijn favoriete films, maar ook 'Memento' en 'The Dark Knight'-trilogie vind ik geweldig. Ik ben gek op zijn films. Hij is echt een van de regisseurs waarmee iedereen wil samenwerken".

Taylor-Johnson wist niet of het hem ging lukken: "Je hoopt dan je een rolletje kan bemachtigen, maar je weet dat iedereen die hij voor ogen heeft kan krijgen. John David Washinton, Robert Pattinson en Elizabeth Debicki hadden al voor het project getekend en ik wilde ook echt dolgraag meedoen".

Lang proces
Makkelijk was dit echter allesbehalve. Hoewel Taylor-Johnson zich zeker al bewezen heeft, moest hij heel wat keren auditie lopen voordat hij überhaupt Nolan mocht ontmoeten: "Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat het echt lastig is. Ik moest meerdere keren meedoen aan verschillende castings. Toen dit allemaal achter de rug was moest ik Chris zien te overtuigen".

"Je bent dus de hele tijd verre van zeker, maar ik heb er wel echt voor gevochten. Gelukkig kreeg ik de rol dus ook! Het maakte mij eerlijk gezegd ook niet veel uit wat ik in de film te doen kreeg, maar ik wilde gewoon perse spelen in zijn nieuwe film!"

NieuwsFilm