Zo mega-rijk is Jennifer Lawrence (32) door 'The Hunger Games'

Mega-rijk is nog zacht uitgedrukt

Vera 17 augustus 2022 14:59 in Celebrity
De nu 32-jarige actrice Jennifer Lawrence uit The Hunger Games en X-men doet het goed binnen de filmindustrie. Haar netto waarde wordt in 2022 geschat op USD 160 miljoen, mega-rijk dus. Dit gigantische vermogen komt door de waardering van haar acteerprestaties, waardoor zij uit kon groeien naar een van de best betaalde actrices wereldwijd.

Een paar bedragen? Haar films brachten samen een flinke omzet van 6 miljard dollar op, waardoor zij op Time's List staat als een van de 100 meest invloedrijke sterren. In 2010 voor Winter's Bone kreeg zij slechts 3000 dollar per week.

Voor de eerste enorm succesvolle The Hunger Games ontving zij 500.000 dollar, waardoor zij voor het tweede deel 10 miljoen dollar kon vragen en voor het vierde deel meer dan 30 miljoen dollar. Voor elke filmrol kan zij anno 2022 minimaal 15 miljoen dollar vragen.

Hoe het begon
Jennifer Lawrence groeide op in Kentucky met twee oudere broers. Ze was hyperactief en had een sociale angststoornis. Om te werken aan die pleinvrees startte zij met acteerlessen en trad zij op in kleine theaters. Ze bleek enorm talentvol en schreef zich als 14-jarige in bij een talentenbureau.

Als 16-jarige had zij haar eerste betaalde tv-filmrol voor Company Town en deed daarna meerdere televisieseries totdat zij in 2010 doorbrak met de film Winter's Bone. In 2013 ontving Jennifer een Oscar voor de film Silver Lining's Playbook, maar had daarvoor al vele nominaties en prijzen ontvangen.

Hoe het verder gaat
Jennifer Lawrence is een uitgesproken feministe en vraagt aandacht met verschillende fondsen voor gepland ouderschap, de ontwikkeling van jongens en meisjes, en special olympics.

Jennifer heeft een productiemaatschappij, en huizen in Beverly Hills en New York. De verwachting is dat haar vermogen zal blijven groeien door haar ongekende populariteit. Meer informatie over haar vermogen staat hier bij Celebrity Networth.

Jennifer Lawrence kan bijna elke rol aan en heeft al verschillende personages neergezet. Hoe veelzijdig zij is? Oordeel zelf met het Instagram-bericht hieronder.NieuwsFilm