Netflix komt binnenkort met hartverscheurende film

Deze film met Haley Lu Richardson en Cole Sprouse kijk je augustus op het platform.

Jeffrey Kouters 18 augustus 2022 20:30 in Algemeen
Netflix komt later deze maand met een wel heel bijzondere film: Five Feet Apart. In deze hartverscheurende spelen Haley Lu Richardson en Cole Sprouse tieners die ernstig ziek zijn en verliefd worden op elkaar.

Deze film is gebaseerd op het levensverhaal van Claire Wineland (1997-2018); een activiste en schrijfster die taaislijmziekte onder de aandacht bracht. Deze ziekte brengt zware gezondheidsschade toe en verlaagt de levensverwachting aanzienlijk. Gemiddeld wordt ongeveer de helft van alle patiënten niet ouder dan vijftig jaar.

Five Feet Apart is dan ook een absolute tranentrekker. Je kunt hem vanaf 28 augustus op Netflix bekijken. Hieronder lees je meer over het verhaal.

Five Feet Apart (2019)
Regie: Justin Baldoni | Cast: Haley Lu Richardson, Cole Sprouse, Kimberly Hébert Gregory, e.a.
Stella en Will lijden allebei aan taaislijmziekte. Daardoor brengen ze een groot deel van hun leven in het ziekenhuis door. Het is deze plek waar de twee verliefd worden op elkaar. Vanwege infectiegevaar mogen ze elkaar alleen niet aanraken. Stella en Will weigeren echter toe te geven aan de hinderissen die hen proberen te scheiden. Ondertussen wacht Stella op een orgaandonatie en doet Will mee aan een experimenteel behandeltraject.NieuwsFilm