Heftige nieuwe Netflix-film gooit Parijs in chaos

Heftige nieuwe Netflix-film gooit Parijs in chaos

"Als zij aanvallen, slaan wij terug. Als zij doden, doden wij."

Het is niet meer dan toepasselijk dat Ladj Ly, de regisseur van Les Misérables, meeschreef aan deze moderne variant van de Franse Revolutie. In de trailer van de aankomende Netflix-film Athena rijst de Parijse jeugd op om zich te verzetten tegen de autoriteiten. Bekijk zelf hoe de bom barst in de trailer hieronder!

Athena is de nieuwste film van Franse filmmaker Romain Gavras. Hij werkte samen met de getalenteerde filmmaker Ladj Ly, die meeschreef aan het script en de film coproduceerde, om een film te maken over de jeugd van Parijs, die tijdens extreme rellen botst met de Franse politie.

In de film ontwaakt het geweld, uren na de tragische dood van een jongere door onopgehelderde omstandigheden. Het leven van drie broers en zussen van de overledene ontploft, en zal leiden tot onvoorziene en schrikbarende consequenties voor de hele stad.

De nieuwe trailer van de Netflix-film
De film gaat in première op het filmfestival van Venetië, dat volgende week van start gaat, en belooft een flinke impact te gaan maken. De sterren van de film zijn Dali Benssalah, Alexis Manenti, Anthony Bajon, Sami Slimane en Ouassini Embarek.

Vanaf 23 september zal de film ook op Netflix te vinden zijn. Bekijk de intense trailer hieronder.



NieuwsFilm

meest populair