Film DiCaprio Maguire toch in de bioscoop

De low-budget film 'Don's Plum', die donderdag in Nederland in première gaat, werd in het begin van de jaren negentig opgenomen met de toen nog relatief onbekende acteurs Leonardo DiCaprio en Tobey Maguire.

Het project bleef lange tijd onafgemaakt, maar toen regisseur R.D. Robb de film alsnog afkreeg en uit wilde brengen, hadden DiCaprio en Maguire geen trek meer in deze rolprent. Ze konden zich niet meer vinden in de personages en waren bang dat de film hun imago zou schaden. De acteurs wisten via een gerechtelijke procedure te voorkomen dat de film in de Verenigde Staten en Canada werd vertoond. Het tweetal kon echter niet verhinderen dat 'Don's Plum' wel in Europa wordt uitgebracht.

Deze in zwart-wit gedraaide film gaat over een groep twintigers, die iedere zaterdagavond rondhangt in wegrestaurant Don's Plum. Voor de jongens is het een uitdaging om iedere keer met een ander meisje te verschijnen in het restaurant, waar onder het genot van koffie en sigaretten de hele avond wordt weggekletst over seks, drugs en andere facetten van het leven.



NieuwsFilm

meest populair