Deze recente 'Star Wars'-film is weer een hit

Deze recente 'Star Wars'-film is weer een hit

Zeker in IMAX is de film een ware topper.

Aangezien binnenkort op Disney+ de serie Andor start, verscheen in de States de Star Wars-film Rogue One (of Rogue One: A Star Wars Story) opnieuw in de bioscopen. Deze eerste Star Wars spinoff-film blijkt ook een zeer groot succes in IMAX-zalen.

In de film zien we het debuut van het personage Cassian Andor van acteur Diego Luno. Hij is een Rebellenkapitein en inlichtingenofficier. Zijn herkomstverhaal wordt binnenkort uit de doeken gedaan op Disney+.


Rogue One groots succes in IMAX
Helaas is er geen re-release in Nederland, maar in de States verscheen de film weer voor het eerste in de bioscopen sinds de eerste release in 2016. De film wist afgelopen weekend in de Noord-Amerikaanse IMAX-zalen maar liefst $1 miljoen op te halen.

Met dit bedrag heeft de film nu zo'n $105 miljoen opgehaald via het IMAX-doek en dat is echt heel veel. Hiermee behoort de film tot de tien succesvolste films op het Noord-Amerikaanse IMAX-scherm.

Rogue One noteerde in 2016/2017 een box office-score van $1,056 miljard wereldwijd. Daarvan werd $523,9 miljoen opgehaald in de States. Een aanzienlijk deel werd dus opgehaald via het grote doek van IMAX.

Andor: vanaf 21 september op Disney+
De serie Andor start op 21 september op Disney+ en bevat 12 afleveringen. Er verschijnt ook een tweede seizoen en deze zal direct aansluiten op de film Rogue One.



NieuwsFilm

meest populair